UITZICHT: Een blik op Plan Zuid

Onlangs werden we in de gelegenheid gesteld om Plan Zuid vanaf de hoogste verdieping van de Rembrandttoren te bekijken. Dit gebouw staat niet in Plan Zuid maar aan de overkant van de Amstel en biedt een op een hoogte van ongeveer 135 meter fantastisch overzicht op de buurt.  De Rembrandttoren is de hoogste wolkenkrabber van Amsterdam en is genoemd naar de beroemde schilder Rembrandt van Rijn. De toren staat aan het Amstelplein 1 in de Omval, de landtong in de Amstel, ten zuiden van het Amstelstation.

We kozen natuurlijk een heldere dag uit om, vergezeld van fotoapparatuur, van dit spektakel te kunnen genieten. Met een razend snelle lift waren we in een mum van tijd op de 34-ste verdieping en tevens hoogste, in gebruik zijnde, verdieping. In de prachtige Rembrandt Tower Boardroom werden we uiterst vriendelijk ontvangen door de sales manager die ons ruimschoots de tijd gaf om te kunnen genieten van het uitzicht en om te fotograferen. De foto's zijn gemaakt door Alphons Nieuwenhuis en Jos & Jenny Wiersema. 
Dit willen natuurlijk ook u niet onthouden. Er zijn ongeveer 60 foto's in een video geplaatst die u op uw gemak kunt bekijken.
TIP: vergroot de video op beeldvullend en stel de hoogste resolutie in.

Veel plezier . . . .

 

Dit alles werd mogelijk gemaakt door tussenkomst en bemiddeling van Richard Keijzer en het bedrijf Software Improvement Group. Onze hartelijke dank hiervoor.      

You have no rights to post comments

Reacties  

 
# Rembrandt torenWillem Bol 12-04-2014 00:01
Prachtige beelden. Compliment.
Die toren staat op de plek waar mijn ouderlijk huis stond.
Naast de cacaofabriek van Blooker.

Is het ook mogelijk deze foto's hi-res te publiceren?
Ik houd mij gaarne aanbevolen.
mvg
 
 
# RE: UITZICHT: Een blik op Plan ZuidSaskia 09-03-2014 19:16
Bedankt dat ik mee mag genieten!
 
 
# RE: UITZICHT: Een blik op Plan ZuidMax.C.van der Glas. 09-03-2014 09:01
Wat een schitterende foto reportage,mijn complimenten ! Heb genoten !!