"Trammen" door Plan Zuid

Trams zijn onlosmakelijk verbonden met Plan Zuid. Middels het openbaar vervoer kon men zich immers goed verplaatsen naar het centrum en NS stations. Lijn 25 bestaat al vanaf 1930. Lijn 4 is nauw verboden met lijn 8, de eerste tramlijn in de Rivierenbuurt. Lijn 8 keerde na 1942 niet meer terug. Lijn 12 is de jongste lijn. Voor velen spreken de lijnen 4 en 25 dan ook tot de verbeelding. Heeft u een lange tijd niet met de tram gereden of woont u allang niet meer in de Rivierenbuurt? Nu kunt u weer eens meerijden met lijn 4, 25 of (de nieuwe) lijn 12.

Samen met m'n maatje Jan Loman hebben we zijn idee verwezenlijkt en op zondag 30 september 2007 hebben we deze ritten met video in beeld gebracht. De trambestuurders van het GVB waren bijzonder meewerkend en net zo enthousiast als wij. Vooral de spraakzame bestuurder van Lijn 12. U hoort een conversatie tussen hem en Jos.

Rijdt u mee?

You have no rights to post comments

Reacties  

 
# EDUARD DEERING 11-09-2012 19:03
Mijn dank voor uw inspanning en prima registratie van lijn 25 door de rivierenbuurt, ik heb er van genoten mijn jeugd herinneringen kwamen helemaal terug. Noorderamstella an 49 II