Ook van deze auteur zijn/is:

Een beschilderd uitzicht


 

De Ronde van Vlaanderen heeft drie keer de Oude Quaremont bestegen. En ik ben vierentachtig geworden: een Ram, een lentedier. En het slotkoor van de Mattheus Passie heeft weer door ons heen een afscheid van het winterse lijden gezongen.
Zo is driemaal over ons Zuid en omstreken de lente geannonceerd.
De voorjaarszon is opgestaan, een witzilver beschilderd Paasei van bovenaf. Een klok luidt het angelus van een oude dichter, van Victor de la Montagne. De lichtgroene weilanden mekkeren nog klein en blaten pril.
Kalfjes jagen op blinkend geschuurde emmers vol karnemelk. Bloesems van magnolia’s, krentenbomen en kornoeljes (die geinige schoeljes) hangen aan de takken van de dagen in de straten en de lanen van ons Zuid.
De bomen van de parken hebben zich  als een feest gepavoiseerd.
Bloemen presenteren in perken en tuinen hun eerste kleuren van het jaar.
Kieviten zijn acteurs die zich zogenaamd gewond wegslepen van hun nest om ons uit de buurt te lokken als we hen te kort gaan naderen.
Kwikstaarten tikken met hun staarten de tijd.
Merels orgelen na een dun en  zenuwachtig regenmiezertje. Kinderstemmen zoeken naar eieren die zich verstoppen in de smalle schaduwen naast het lentelicht.
Deze Amsterdam Zuidse stadsdichter, Karel N.L. Grazell, keurt z’n woorden: heeft z’n taal de winter van een bijna Elfstedentocht goed doorstaan?
Hij wenst alle lezers en nietlezers, z’n vrienden en vriendinnen, z’n mooie dochters, hun hardwerkende partners en z’n kleinkinderen, en onze stadsdeelbestuurders door alle problemen heen een prettig, sfeervol Pasen en een voorjaar vol hoop.  
 
8 april 2012 – Karel N.L. Grazell Amsterdams stadsdichter uit Zuid

You have no rights to post comments