" Harro " door Dick Nooy

<< terug

hoofdmenu

 

HARRO

Eigenlijk leerde ik Harro verleden jaar pas een beetje kennen, hoewel hij net als ik in de Biesboschstraat woonde. Dat ging zo.
Al enkele jaren lees ik bijna dagelijks m’n avondkrant (Parool natuurlijk) in lunchroom De Pauw in de Maasstraat. En als ik overdag de deur uit moet, dan reik ik daar ook even het doorgenomen ochtendblad (waarvan Harro de naam liever niet genoemd ziet omdat het De Telegraaf is) aan. Vaak zit er dan een meneer de Trouw te lezen (u raadt al hoe hij heet, ik wist het toen nog niet). Maar: auto dubbel geparkeerd, dus even goedemiddag en verder niks. Later kwam ik die man ook af en toe ’s avonds tegen. Tot meer dan wat opmerkingen over buurtgenoten die zonder iets te zeggen binnenstormden en bovendien nalieten de deur achter hun al dan niet fraaie achterste te sluiten kwam het nog steeds niet.

In december kreeg ik ruzie met “de baas” van De Pauw. Daar was Harro niet bij. Maar de volgende avond wel, toen de baas blijkbaar geen zin had het uit te praten en ik dus zonder consumptie, maar met medeneming van wat bezittingen (t.v.-kabeltje, plantentafeltje en zo) de zaak verliet om m’n heil te zoeken bij Oase in de Geleenstraat (zelfs bij Anne Frank al geliefd).
Het lijkt wel een kerstverhaal: de baas in kwestie is diverse malen aan m’n deur geweest: De Pauw zonder meneer Nooy kān toch niet... Vlak voor de jaarwisseling sloten we vrede.

En mede daardoor raakte ik dan begin januari eindelijk met Harro in gesprek. Al gauw bleek, dat we diverse gemeenschappelijke kennissen en interesses hebben. Ajax dus, maar ook de liefde voor onze buurt, de discutabele ontwikkeling van Rijn/Waal/Maas/Scheldestraat (Raf, Leegstand, Makelaars, Horeca) en vooral ook cabaret.
Dit alles leidde er toe, dat ik hem warm kon maken voor deze zuidelijkewandelweg en introduceerde bij webmaster Jos Wiersema (die nu in Diemen woont, maar kennelijk z’n oude wijkje niet vergeten kan).

Gevolg: Harro’s column, die u wellicht al enkele malen gelezen heeft. En daarover hadden we het een paar dagen geleden.

Alles leuk en aardig, maar eens per maand is toch wat weinig. U moet iets vaker een nieuw geluid kunnen lezen! Helaas: zijn etmalen duren ook maximaal 24 uur. Dus ik ga hem voorlopig assisteren. Via een (on)regelmatige bijdrage.
Let wel: ik ben gast. Harro is dus absoluut niet verantwoordelijk voor eventuele nonsens, leugens, roddels en beledigingen die onder mijn naam worden geplaatst. Maar Harro (hij staat nog niet op de lijst van markante bewoners, doch dat zal vast niet lang meer duren) verdient een steun in de rug. De webmaster die zich dagelijks uitslooft voor deze site evenzeer. En die onvolprezen Rivierenbuurt natuurlijk al helemaal!
Blijf vooral genieten van ons dorpje…

Dick Nooy.

Reageer: Gastenboek

<< terug

hoofdmenu